Covid-19 intézkedések

A járványügyi helyzet erősödése miatt  2020. szeptember 7-től DEENK épületeiben és szolgáltatásaiban az alábbi intézkedéseket vezetjük be.

Nyitvatartás

Könyvtáraink nyitvatartása a szorgalmi időszak megszokott rendje szerint alakul. Ez alól az Élettudományi Könyvtár jelent kivételt, mely egyelőre 8.00 és 20.00 között látogatható.

Könyvtári terek használata

A könyvtárhasználók és a munkatársak biztonsága érdekében kérjük, hogy tereink használatakor az alábbiak szerint járjon el: 

  • Az épületbe történő belépéskor és a szabadpolcon elhelyezett dokumentumok kézbevétele előtt használja a kihelyezett kézfertőtlenítőket, illetve gyakran mosson kezet;
  • Épületeinkben tartózkodása alatt kérjük mindvégig használjon az orrát és száját teljes egészében eltakaró maszkot;
  • Ügyeljen arra, hogy a pultoknál ügyintézőnként csak egy fő tartózkodjon, sorbanálláskor pedig tartsa be a 1,5 méteres távolságot;
  • A könyvtár olvasótermeiben csak a kijelölt ülőhelyeket használja, s itt is törekedjen a 1,5 méteres távolság betartására.

Szolgáltatások igénybevétele

A fizikai kontaktusok csökkentése érdekében törekszünk a papír-és érintésmentes ügyintézésre, ezért kérjük szolgáltatásaink igénybevételekor az online és önkiszolgáló lehetőségeket részesítse előnyben:

* Online beiratkozás csak egyetemi polgárok és az egyetemi cégek alkalmazottai számára lehetséges.

Kölcsönzéshez használja az önkiszolgáló kölcsönzőinket, dokumentumok visszaadásához a könyvbedobó szekrényeket és terminálokat, másolatok készítéséhez pedig a könyvtári fénymásolókat.

A visszahozott könyveket 48 órára karanténba helyezzük, ezek használatára csak a biztonsági idő letelte után van ismét lehetőség. A Kassai úti Campus Könyvtárának hátsó bejáratánál 24 órás könyvvisszavételi pontot alakítottunk ki. Ide bármely könyvtárunkból származó könyvet visszaadhatja. A Bölcsészettudományi és Természettudományi Könyvtárnál, valamint a Böszörményi úti Campus Könyvtáránál a könyvvisszavételi terminál pedig a könyvtár nyitvatartásától függetlenül üzemel, ahová az innen kölcsönzött könyveket viheti vissza

A könyvtári számítógépeket használat előtt fertőtlenítse a kihelyezett fertőtlenítőszerekkel. Javasoljuk emellett, hogy amennyiben lehetősége van rá, saját eszközét használja.

A szabadpolcról levett könyveket kérjük, hogy használat után a kihelyezett könyvkocsikra tegye vissza.

Frissítés dátuma: 2020.10.20.